Politiker gör studiebesök på verkstadsgolvet

I går besökte över 70 politiker från Skellefteå smältverket Rönnskär i Skelleftehamn. Vänsterpartisten Hans-Erik Wallin tycker att det är viktigt att se den verklighet där 850 anställda arbetar.
Det var över 70 politiker som fick sig en tur runt alla delar av smältverket och en information om vad som hänt under dom närmaste åren. Gunilla Hedström, moderat och fullmäktigeledamot var där för första gången. - Det är viktigt att vi får fakta och lära oss mer om näringar, speciellt när vi tar stora beslut som påverkar företaget menade Hedström. Men det var första gången som kommunfullmäktige besökte den stora arbetsgivaren. Vänsterpartisten Hans-Erik Wallin tycker att det är viktigt att politikerna kommer ut till den verklighet där många kommuninnevånare arbetar. - Inte för att problemet är så stort här, men det finns politiska broilers som aldrig har haft ett vanligt arbete i hela sitt liv och som får en konstig verklighetsuppfattning, säger Wallin.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".