Personalen ska diskutera bättre BB-vård

Vården kring förlossningarna har genomgått stora förändringar de senaste åren. Nu börjar också vårdpersonalen fundera över vad det är man gör, och varför. På en seminariedag i höst ska läkare och barnmorskor diskutera helheten i vården - från mödravård till förlossning och eftervård.
De senaste åren har man sett hur kejsarsnitten blir fler, att skadorna i bäckenbotten blir fler. Det är några oroande tecken som fått läkarna och barnmorskorna att planera ett seminarium. Förutsättningarna och de skilda förhållandena i storstad och glesbygd också något man ska ta upp. På seminariedagen i höst ska man diskutera helheten i vården - från mödravård till förlossning och eftervård. Lyfta fram goda exempel och fundera på om det är mer pengar som behövs eller om vården går att organisera på ett bättre sätt med samma resurser.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".