67 varslades om uppsägning

Tre olika företag i norra delen av länet varslade igår sammanlagt 67 anställda om uppsägning. I Malå riskerar ett 20-tal personer förlora jobbet, i Skellefteå varslas 12 respektive 35 personer på två arbetsplatser.

Verkstadsföretaget Hultdins i Malå varslar ett 20-tal anställda på grund av vikande marknad. Företaget tillverkar komponenter för det mekaniska skogsbruket och har ett 90-tal anställda.

Malå har 3 500 invånare och varslet är ett hårt slag för samhället, säger Metalls facklige företrädare Per-Erik Grubbström till Norra Västerbotten.

Igår varslades också 12 av 40 anställda på företaget Protec om uppsägning. Företaget specialiserar sig på borrning, och varslet läggs när nu lågkonjunkturen fått gruvprospekteringen att stanna av.

Även företaget Note i Skellefteå varslade om uppsägningar igår. Företaget arbetar med kontraktstillverkning åt bland annat Ericsson. Sedan tidigare har 10 personer varslats, nu vill företaget säga upp ytterligare 35, skriver Norran.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista