Kommunals medlemmar besvikna - nu kommer kritiken.

Missnöjet med Kommunals nya avtal är utbrett bland medlemmarna. I början av avtalsrörelsen talades det om att man nu skulle se till att satsa på de riktigt lågavlönade.
Ett av de tydliga spår strejken har satt är smutsiga och på en del håll vandaliserade skolor. På Grisbackaskolan arbetar Johanna Bergström som lokalvårdare, och hon tycker inte att det känns roligt att vara tillbaka på arbetet. - Det känns som att man kommer tillbaka och inte får något för att man har strejkat, säger Johanna Bergström. En del talar till och med om att lämna förbundet. Skolvaktmästaren Tomas Forsgren vill inte gå så långt, han tycker att det är bättre att försöka påverka facket att kämpa mot det. Inte ens alla medlemmar i de kvinnoyrken som ska prioriteras och få lite mer än andra yrkeskategorier, är helt nöjda med den ordningen. Katarina Reinholdsson som är barnskötare på Kornetten i Umeå tycker att avtalet är orättvist när till exempel personalen i köket får en lägre löneförhöjning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".