Landstinget ser över drogpolicy

Efter att det uppagats att två läkare varit alkoholpåverkade i tjänsten ser nu landstinget över sin drogpolicy. När landstinget har utrett vad som hänt ska läkarna anmälas till Socialstyrelsen och berörda patienter kontaktas.

Det var under den gångna helgen som personal upptäckte att dom två läkarna var alkoholpåverkade.
Berörda verksamhetschefer har nu ansvaret för den fortsatta handläggningen av läkarnas rehabilitering.
- Jag beklagar att patienter utsatts för den här situationen och ser mycket allvarligt på det som hänt. Läkarnas patientkontakter och dokumentation kring dessa kommer att granskas och berörda patienter kommer därefter att bli kontaktade, säger Jan-Gunnar Sjödin, chefläkare.

- Vid händelser som denna ser landstinget över sin drogpolicy. Alla patienter ska kunna känna sig trygga. Dessutom är det viktigt att vi kan ge ett bra stöd till berörda medarbetare och chefer, säger Jan-Gunnar Sjödin. Landstingets drogpolicy innefattar dels förebyggande insatser men också rutiner för hur man ska hantera drogpåverkade medarbetare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".