Ingen uteslutning av SSU:are

Det blir ingen uteslutning av dom sju medlemmarna i Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU i Umeå som varit utpekade som odemokratiska i sitt arbetssätt inför valet till ny styrelse för SSU i Umeå i våras.
SSU:S förbundsstyrelse har beslutat att inte gå vidare med ärendet. Alla sju förnekar att de varit inblandade i hemliga möten och subversiv verksamhet och därför kan de inte uteslutas. Anna Sjödin som är ordförande för i SSU Västerbotten var den som krävde en utredning om uteslutning. Hon säger idag att det känns skönt att få det bekräftat att det man sa var riktigt. - Men jag inser också att SSU-förbundet inte är en domstol och att man inte kan gå vidare med en uteslutning, säger hon. SSU-förbundet har varit tydlig med att poängtera att de arbetsmetoder som använts inom SSU i Umeå inte var okej, säger Anna Sjödin. Det handlar bland annat om ekonomiska transaktioer från andra disktrikt för att betala medlemsavgifter, och kontinuerlig hemlig verksamhet som syftar till att ta över makt, enligt Anna Sjödin. SSU, Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, är Sveriges största politiska ungdomsförbund med över 20 000 medlemmar i landet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".