Fritidsgården Trumfen nedläggningshotad

Fritidsgården Lyktan blir kvar för ungdomarna i Kristineberg även i framtiden. Detsamma gäller Mysak, Flamman och Loftets fritidsgårdar i Lycksele också. Det är i centrala staden som politikerna föreslås spara in på fritidsverksamheten.
Fritidsgårdarna i Lycksele kostar för mycket pengar, men fullmäktige vill inte lägga ned någon av gårdarna utan att först ta reda på vad det skulle innebära. Nu har en tjänsteman gjort ett förslag där fritidsgårdarna i centrala stan föreslås koncentrera sin verksamhet till en enda - Tjärhovet. Tjärhovet är det relativt nyöppnade allaktivitetshuset som ligger nere vid Umeälven och där kanske främst ungdomar i gymnasieåldern men också vuxna håller till idag. De i högstadieåldern brukar vara på Trumfen, den verksamheten skulle enligt förslaget flyttas till Tjärhovet. Liknande förslag har tidigare orsakat stora protester bland ungdomarna som brukar vara på Trumfen. Verksamheten på fritidsgården Duvan i centrala Lycksele drivs av filadelfiaförsamlingen med ekonomiskt stöd från kommunen. Det stödet föreslås också dras in. Totalt ger förslaget en besparing på drygt 600 tusen kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".