33-åringen pekar ut Hörnsjö-män

I dag inleddes förhandlingarna i hovrätten mot de män som dömts bland annat för mord efter bomben utanför tingsrätten i Umeå. 33-åringen pekade idag ut tre män inblandade i skottdramat i Hörnsjö som skyldiga för att skjutit en man i handen.
I tingsrätten dömdes 33-åringen för dådet, och också för att tillsammans med en 23-åring dödat en man med en bomb utanför tingsrätten. De har båda överklagat sina livstidsdomar. Det man idag behandlade i hovrätten var en skottlossning förra sommaren då en man från Umeå blev skjuten i handen och utsatt för dödshot. Den skjutne mannen vidhöll i rätten att den skyldige var 33-åringen, och att motivet skulle vara böter, som han sa, men berättade inte för vad. 33-åringen å sin sida hade kallat vänner och flickkvännens anhöriga till att vittna till hans förmån. Det var sammstämmiga uppgifter som lämnades, och enligt de som vittnade så hade 33-åringen alibi för tidpunkten förra sommaren då skottlossningen inträffade. Förhandlingarna fortsätter i morgon, då är det de två morddömda som kommer att finnas och höras i rätten. Resten av rättegången kommer bara att handla om bomben som dödade en 37-årig man från Umeå.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".