Oklart om vårdnedskärningar i länet

Det är fortfarande oklart vad landstinget ska spara in på för att komma till rätta med ekonomin. Just nu ser landstinget ut att behöva minska utgifterna med en kvarts miljard de kommande fyra åren. Men igår fick sparförslaget från landstingsstyrelsens arbetsutskott bakläxa.
Det är hård läsning i åtgärdsförslaget som lagts fram. Utbudet av vård ska minskas genom att praxis ändras. Konsekvensen av det blir att ambitionen att ge vård måste sänkas. Folktandvården ska spara vilket sannolikt innebär färre kliniker. Handikappverksamheten ska minska sina kostnader. Pengarna måste sparas. Men vad som inte var bra i förslaget hade socialdemokratiska landstingsrådet Levi Bergström inget svar på. De borgerliga partierna i landstingsstyrelsen höll inte med om att förslaget skulle vara för dåligt berett. Men - De ställde sig ändå bakom en återremittering då dom ansåg att det var viktigt att det fanns politiskt samförstånd i en så viktig fråga som en besparing på en kvarts miljard innebär. Så nu får arbetsutskottet kavla upp ärmarna och jobba vidare och ta fram ett nytt förslag till i höst.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".