Inte ok med en öl efter matchen

Riksidrottsförbundet och nykterhetsrörelsen ska jobba tillsammans för att minska ungas alkoholdrickande. - Det handlar om att se till att inga vuxna dricker när unga är med. Att det inte är okej att ta med öl att ha efter matchen, säger ishockeyförbundets utvecklingschef Tommy Boustedt.
En ny kampanj mot sprit inom idrotten drar igång och Svenska Ishockeyförbundet är första specialförbund som engagerar sig. Konkret tänker ishockeyförbundet i vår börja ''utbilda utbildarna'' i sin organisation. Alkoholfrågor ska bli en naturlig del i de ledarutbildningar som alla tränare och engagerade föräldrar går inom ishockeyn, är det tänkt. - Det handlar om att se till att inga vuxna dricker när unga är med. Att det inte är okej att ta med öl att ha efter matchen, eller dricka i samband med träningsläger, säger hockeyförbundets utvecklingschef Tommy Boustedt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista