Björn Ferry (längst till vänster) åkte tillsammans med Matthias Nilsson, Magnus Jonsson och Carl Johan Bergman in på en andraplats i helgens stafettävling.
SKIDSKYTTE

Ferry med när Sverige tog silver i stafett

Sverige med Björn Ferry i laget kom tvåa i söndagens skidskyttestafett fyra gånger 7,5 kilometer.

Björn Ferry som körde tredje sträckan missade två skott i andra skjutningen, men lyckades ända föra upp Sverige till en sjunde plats. Carl-Johan Bergman körde sedan in Sverige till en silverplats, 1:11 efter segrande hemmaåkarna Österrike.

I lördagens sprinttävling slutade Björn Ferry på tolfte plats efter tio kilometers åkning. Ferry gjorde en bom i det liggande skyttet men stod enligt förbundskaptenen Staffan Eklund för en helgjuten insats. Jörgen Brink stod för en av de bästa åktiderna i loppet men slutade efter fyra bom på 71:a plats. Vann gjorde norsken Lars Berger.

Efter sju av 26 världscupsdeltävlingar ligger Björn Ferry på sjunde plats med 217 poäng. Leder gör Emil Hegle Svendsen, Norge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".