Alliansen delad om höjd a-kasseavgift

Det var rätt att höja egenavgiften i a-kassan. Det tycker drygt hälften av de lokala företrädare för alliansen som svarat på en landsomfattande enkät som Ekot och Sveriges Radios lokala kanaler gjort.

Endast 16 procent av de svarande i länet tycker beslutet var fel. En av dem är centerns oppositionsråd i Vännäs Britt Strömberg som tycker att den sociala tryggheten försämrats.

Men de allra flesta alliansföreträdarna i länet är alltså positiva eller till och med mycket positiva till höjningen En av dem är kristdemokraten Anders Sellström i Umeå som är övertygad om att alla turer runt höjningen av a-kasseavgiften inte kommer att påverka alliansen negativt i nästa års riksdagsval.

12: Hur anser du att regeringen hanterat frågan om höjningen av avgiften till A-kassan?

antal procent

Mycket bra 2 5%

Ganska bra 17 44%

Varken bra eller dåligt 11 28%

Ganska dåligt 6 15%

Mycket dåligt

3 8%

vad tycker du själv om höjningen av avgiften till A-kassan?

Mycket positiv 6 15%

Ganska positiv 17 44%

Varken positiv eller negativ 10 26%

Ganska negativ 3 8%

Mycket negativ 3 8%

14: Hur tror du att regeringens hantering av höjningen av avgiften till A-kassan kommer att påverka utgången av Riksdagsvalet 2010? Antal Procent

Negativt ( Allianspartierna kommer få färre röster) 14 36%

Positivt ( Allianspartierna kommer få fler röster) 2 5%

Kommer inte att ha någon betydelse 23 59%

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".