Umeå

Samlingsplats för ungdomshjälp

Högre träffsäkerhet och snabbare insatser för att slippa riskera att individer faller mellan stolarna. Det är tanken med det nya Ungdomstorget som drar igång första januari nästa år och där målgruppen är unga med särskilda behov, det vill säga, ungdomar som behöver insatser från fler än en myndighet för att få ett arbete. Det kan vara ungdomar med fysiska, psykiska, sociala eller andra arbetsmässiga hinder, förklarar Mikael Holmlund, samordnare på Samordningsförbundet i Umeå.

Ungdomstorget är en ny samverkanssatsning mellan försäkringskassan, arbetsförmedlingen, Umeå kommuns socialtjänst och Umeå kommuns arbetsmarknadsavdelning.

Det nya med ungdomstorget är egentligen att fortsätta samarbeta myndigheter emellan men tillsammans i gemensamma lokaler och Mikael Holmlund tror att det är just närheten att arbeta nära tillsammans som är det som betyder mest för att ungdomarna ska få snabbare hjälp.

Lågkonjunkturen är naturligtvis bekymmersam, speciellt för den här målgruppen, säger Mikael Holmlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".