Maggi landshövding i Jämtland

Maggi Mikaelsson från Vännäs blir Jämtlands nya landshövding. Hon blir Sveriges första landshövding som är vänsterpartist. - Det känns omtumlande, säger hon till P4 Västerbotten.
Hon är riksdagsledamot för vänsterpartiet, där sitter Maggi Mikaelsson från Vännäs blir Jämtlands nya landshövding. - Jag har väl inte riktigt förstått vad jag har gett mig in på i vanlig ordning, säger hon. Maggi Mikaelsson är riksdagsledamot för vänsterpartiet, där sitter hon idag bland annat i miljö- och jordbruksutskottet och är en av ledamöterna i rennäringskommittén. Maggi Mikaelsson är ledamot i EU-nämnden, som samråder med regeringen om hur arbetet i EU:s ministerråd ska läggas upp. Maggi Mikaelsson lämnar nu Vännäs och flyttar till Östersund. - Jag är född i Jämtland och trots att jag bott så länge i Västerbotten känner jag mig lite som jämtlänning också, säger hon. Maggie Mikaelsson är Sveriges första landshövding som är vänsterpartist. - Det är ju ytterligare ett erkännande att vi är ett parti att räkna med i politiken, säger P4 Västerbotten. Jämtland har varit utan landshövding sedan den 1 maj då Kristina Persson lämnade posten och blev vice riksbankschef.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".