Tre kursledare dömda för misshandel

Det blev fällande dom för de tre personer som åtalats vid Lycksele Tingsrätt för misshandel och olaga tvång mot en kvinna från Lerum. De tre ska dessutom betala skadestånd till kvinnan som deltog i en kurs i Ammarnäs där de tre var ledare.
Kvinnan besökte för ett par år sedan en kursgård i Ammarnäs tillsammans med sin make. Kursen de deltog i var tänkt att berika äktenskapet men efteråt anmälde kvinnan att hon blivit misshandlad av tre ledare på kursen. Bland annat ska hon ha blivit luggad upprepade gånger och hon fick också vid ett tillfälle ligga mellan två madrasser medan två av ledarna låg ovanpå. Och trots att kvinnan fick panik så avbröts inte behandlingen. I stället fick hon en plastpåse omkring huvudet för att bli lugn. De tre åtalade har hela tiden förnekat att de gjort något brottsligt. Tvärtom, menar de, har både kvinnan och hennes man stannat kvar under hela tiden som kursen varade, vilket de tagit som intäkt för att de var nöjda. Men Lycksele Tingsrätt valde alltså fällande domar. Två av de åtalade döms till villkorlig dom och samhällstjänst i 120 timmar. Den tredje personen döms till samhällstjänst i 140 timmar. De villkorliga domarna tillsammans med samhällstjänst i 120 till 140 timmar motsvarar 4 till 5 månaders fängelse. Dessutom skall de tre betala 27 tusen kronor i skadestånd till kvinnan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista