Anja Pärson jublar efter att ha åkt in som fyra i helgen alpina tävlingar
ALPINT

Tangerat årsbästa för Anja

Det blev tangerat årsbästa i slalom för Tärnabys Anja Pärson i Maribor på söndagen. I värdscuptävlingen slutade Anja Pärson som delad fyra med Lindsey Vonn från USA, drygt 2 sekunder efter segrarinnan Maria Riesch från Tyskland. Efter första åket var Anja Pärson femma. Anja Pärson har så här långt av säsongen inte nått någon pallplats, men har fem fjärde platser; två i slalom, två i super-G och en i störtlopp.

Umeås Maria Pietilä Holmner nådde en ny topptioplacering i slalomtävlingen med en nionde plats. I slalomcupen ligger ligger Anja Pärson på sjätte plats och Maria Pietilä Holmner på sjunde plats.

I lördagens storslalomtävling blev det också topptioplaceringar både för Maria Pietilä Holmner och Anja Pärson. Maria Pietilä Holmner blev bästa svenska med en åttonde plats, 1 sekund och 82 hundradelar efter hemmaåkaren Tina Maze som vann tävlingen. Anja Pärson kom på en tionde plats, och var knappt två sekunder efter segraren. Efter första åket låg Maria Pietilä Holmner på sjätteplats och Anja Pärson på fjortonde plats i tävlingen. I storslalom cupen ligger Pietilä Holmner på sjunde plats och Pärson på tolfte. Anja Pärson ligger på femte plats i världscupen totalt efter femton deltävlingar och Maria Pietilä Holmner är åtta.

Resultaten lovar gott inför VM som startar den 3 februari i Franska Val’d’Isére.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".