Olles spår. Foto Per-Gunnar Eriksson.
Umeå

Framtiden för Olles spår oviss

Olles spår på Kullaområdet vid Umedalen utanför Umeå är ett av stans populäraste skidspår.

Men spåret sköts ideellt och nu är det ovisst hur det blir med skötseln och det är osäkert om spåret kommer att finnas kvar nästa år.

Olles spår har funnits ute på Umedalen i snart 30 år och eldsjälen som har dragit upp spåren heter Olle Jonsson, spår-Olle kallad. Spår-Olle, snart 83 år gammal, har tillsammans med Per-Krister Stenmark sett till att spåret levt kvar genom åren - helt ideellt. Men Per-Krister Stenmark gick bort för ett år sedan och framtiden för Olles spår är nu mycket oviss. Lena Sandlin, ordförande i Umeå kommuns fritidsnämnd säger att kommunen inte är beredd att ta över driften.

En förening som vill rädda kvar Olles spår är Umedalens IF. Lars-Bertil Eriksson är ordförande i föreningen och säger att man nu tar öven den adminstrativa delen, men hur det ska bli med själva skötsel av spåret går inte att svara på idag.

 

Reporter Helena Forsgren

helena.forsgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".