Många skadade i bussolycka

Klockan 8.20 gick larmet om en bussolycka på Gumbodavägen utanför Robertsfors. Det är 34 personer som skadats, de flesta lindrigt.
Det var strax efter klockan åtta i morse på Gumbodavägen vid Granån, utanför Robertsfors, som bussolyckan inträffade. Det var en buss i linjetrafik mellan Skellefteå och Umeå som åkte av vägen intill en bro för att lägga sig på sidan tvärs över ån. De flesta av de skadade passagerna har lindriga skador. Omkring fem personer har lite allvarligare skador - men bara en person bedöms som svårt skadad. På akutmottagningen i Umeå är Anders Sylwan bak-jour för kirurgkliniken. Han berättar att som svårt skadad räknas man om man fått skall- eller ryggskador, stora bukskador, eller brott på stora rörben - som lårben. Enligt Anders Sylwan är det ingen som skadads kritiskt - livshotande - eller dödats i bussolyckan. Under eftermiddagen meddelade sjukhuset i Umeå att tillståndet för alla skadade som förts dit var under kontroll. De tre svårast skadade vårdas på intensivvsårdsavdelningen på NUS.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".