Linjebuss erbjuder stöd

Den buss som var inblandad i olyckan i morse tillhörde bussföretaget Linjebuss. - Det här är bland de värsta olyckor som drabbat oss, säger Thomas Åberg, platschef på Linjebuss i Västerbotten.
Representanter från Linjebuss ska åka till Skellefteå i kväll för att ge samtalsstöd till företagets chaufförer. Företaget ska också ta kontakt med de passagerare för som fanns på bussen för att ge dem stöd och hjälp med försäkringsärenden. - Alla är bestörta över det som hänt, säger Thomas Åberg. Bussen var tillverkad 1995 och senast kontrollbesiktigad i november i år. Enligt Thomas Åberg, platschef på Linjebuss i Västerbotten, fanns en färdskrivare i bussen men man har inte kunnat få några relevanta uppgifter från den. Thomas Åberg törs inte heller säga något om orsaken till olyckan. Företaget väntar på polisens utredning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista