Kall väntan på räddning

Det blev en kall väntan på räddning för de passagerare som satt fast i bussen. - Det blev kallt eftersom det blåste från ån, säger Hanna Lindgren, en av passagerarna.
Hanna Lindgren var en av passagerarna, en av de som klarade sig bra. Hon berättar att hon sov när olyckan inträffade, och väcktes av att bussen välte. - Folk skrek, och så luktade det mycket bensin, jag tror det var det folk blev rädda över, säger Hanna Lindgren. En del passagerare lyckades ta sig ut genom en trasig ruta, men längre fram fanns passagerare fastklämda. - Vi drog ner gardiner och sånt och försökte värma de som inte kunde röra sig, berättar Hanna Lindgren för P4 Västerbotten. Hål i bussen släppte den kalla vinden som drog över ån. Det blev kallt att vänta flera timmar. - Jag var uppe på sjukhuset halv tolv och olyckan hände efter åtta, säger Hanna Lindgren. Räddningspersonalen ställde upp varma tält där skadade kunde tas om hand i väntan på transport till sjukhusen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".