Svårt räddningsarbete vid ån

Larmet gick 8.22 i morse, och när räddningskåren från Robertsfors kom till platsen rådde stor oreda inne i bussen, berättar Jan Halvdansson, brandkårschef i Robertsfors. Folk låg ovanpå varandra.
Bussen som lämnade Skellefteå klockan sju i morse på väg till Umeå, hade kört in i ett räcke vid Granån, och rasat ner och lagt sig på sidan tvärs över ån. Passagerarna fick hjälpas ut genom bussens krossade fram och bakruta. Fyra räddningstjänster var inblandade, ett 10-tal ambulanser och ambulanshelikopter fanns på plats. Blåsten gjorde att det var kallt och att bussen låg som en spång över år gjorde arbetet svårt för räddningspersonalen. Brandmannen Rolf Isberg berättar att man fått ta ut de skadade genom framrutan och en öppning man gjort i bussens bakdel. - Det är trångt och stolar som är vägen, säger han till P4 Västerbotten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista