Gågatan i Umeå mardröm för funktionshindrade

Gågatan i Umeå är fortfarande något av en mardröm för funktionshindrade. Plattor och gatsten på marken i stället för asfalt är kanske vackert men inget för rullstolsburna.
Det anser i alla fall Kurt Andersson på De Handikappades Riksförbund. Detta trots att regeringen bestämt att funktionshindrade ska ha rätt att delta fullt ut i samhället. Men det pågår ändå ett arbete i Umeå med att förbättra förhållandena också på gågatan. 2010 ska Umeå ha nått upp till målet om full tillgänglighet. Så ser det ut på gågatan i Umeå - och det är en av dom platser kommunen ska se över för år 2010 är det tänkt alla offentliga lokaler i Umeå inomhus som utomhus ska vara tillgängliga för alla. Det är ett stort jobb som ÄR igång - men det BLIR svårt att hinna ända i mål innan 2010, tror Eva Andersson, socialdemokratisk ordförande i Umeå socialnämd och kommunala handikapprådet - arbetet går långsamt, delvis på grund av av bristande resurser, säger hon. Å det här arbetet det pågår över länet och landet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista