Umeå

Strömavbrott i byarna

Det har varit och är problem med strömavbrott i Umeåtrakten. Som mest var 20.000 hushåll strömlösa, de flesta hade strömmen tillbaka redan efter några minuter. 4.000 hushåll, bland annat i Hörnefors, fick vänta längre på elförsörjningen.

Strax efter fem på morgonen var det en transformatorstation vid Stornorrfors som slogs ut och 20.000 hushåll blev under några minuter strömlösa

För 4.000 hushåll saknades elförsörjningen längre tid. Under morgonen rapporterades strömavbrott från bland annat Hörnefors, Sörmjöle och Tavelsjö.

Umeå energis marknadschef Anders E Johansson säger att just nu (vid halv nio) är det 1.400 kunder kvar som inte har ström, i byarna Brännland och Varmvattnet.

Dessutom påverkas varmvattnet i kranen, eftersom fjärrvärmen har påverkats av strömavbrottet. Det betyder lite kallare duschvatten i Umeå, men det ska rätta till sig med varmvatten och uppvärmning under förmiddagen.

Umeå energi jobbar med att ha elförsörjningen i Brännland och Varmvattnet igång igen under morgon och förmiddag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista