Ambulanspersonal Umeå HSAN-anmäls. Foto: Roger Vikström/PrB.
Umeå

Ambulanspersonal anmäld av patient

En man i Umeå anmäler ambulanspersonal från universitetssjukhuset till Hälsovårdens ansvarsnämnd HSAN. Nonchalans gjorde att han fick vänta ett dygn extra på att operera bruten lårbenshals, hävdar mannen.

En kväll i december när den 45-årige mannen kom hem tillsammans med sin fru halkade han på vägen mellan bilparkering och hemmet och ambulans tillkallades. Ambulanspersonalen gjorde ingen närmare undersökning utan påstod att det handlade om en sträckning i ena benet och att mannen skulle vila.

Värken i benet tilltog under natten och mannens hustru ringde igen efter ambulans vid 630 på morgonen. På universitetssjukhuset konstaterades en brutan lårbenshals vid röntgen, och mannen opererades senare samma dag.

Mannen skriver till HSABatt han blivit nonchalant och och felaktigt behandlad och vill att det görs en ordentlig utredning. Dessutom vill ha om möjligt ha ersättning för seb behandling och onödigt lidande .

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista