Protest mot sjukskrivningsregler

Dagens sjukskrivningsregler bryter mot de mänskliga rättigheterna. Det hävdar sjuksköterskan Margareta Tiger i Härnösand som startat en namninsamling på nätet. Ett upprop som under söndagen fått över 28 000 namnteckningar varav ett hundratal från Västerbottens län.

Sjuksköterskan Margareta Tiger säger att enligt FNs världshälsorganisation, WHO är hälsa inte bara frånvaro av sjukdom utan handlar också om socialt och psykiskt välbefinnande

Så grunden för läkning är bli tagen på allvar och trodd och att ha en ekonomisk trygghet. Något Margareta Tiger menar brister med nuvarande regelverk. Och det blir inte bättre av försäkringskassans system med experter som bedömmer läkarnas intyg

Protestlistan på nätet får mellan 1 000 och 2 000 nya namn varje dag och en av undertecknarna är Rickard Söderlund från Gäddträsk i länet.

Målet är att få ihop 100 000 namnunderskrifter och överlämna dem till regeringen och den 18 april ska det genomföras demonstrationer över hela landet, säger Margareta Tiger.

Margareta Tigers upprop på nätet finns under; www.sjukskrivning.just.nu 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista