Kritik mot badsäkerheten

Säkerheten vid Nydalabadet i Umeå har blivit sämre i år. Det anser Keijo Perkiö, från Svenska Livräddningssällskapet i Umeå. Han är kritisk till hur bolaget Serco sköter badplatsen.
På Nydalabadet finns ingen livbåt, och livbojen hänger halvt dold bakom ett staket. Badvakter finns det bara på äventyrsbadet Ume Lagun som ligger strax intill - men badvakter finns å andra sidan knappt på några utomhus bad någonstans i landet. Keijo Perkiö från Svenska Livräddningssällskapet har tidigare själv varit kommunal vaktmästare på Nydalabadet, och han tycker alltså att säkerheten blivit sämre sen bolaget Serco Service tog över driften från kommunen för drygt två år sen. Men han vill inte med det påstå att just gårdagens drunkningsolycka skulle ha kunnat förhindras. Annika Bäckström som är chef på Serco säger att samma säkerhetsregler gäller på Nydalabadet som på andra utomhus-bad i Umeå kommun.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".