Melodifestivalen

Hotellen fullbelagda i Skellefteå

Den stundande Melodifestivalen välkomnas av hotellen i Skellefteå, som nu i princip har fullbelagt. I normala fall är februari en väldigt dålig månad för hotell som räknar gästnätter. - Det här är mycket gäldjande, säger hotelldirektör Agneta Jaktland.

Hotellen i Skellefteå är så gott som fullbelagda under hela veckan, med tanke på alla som behöver en säng under Melodifestivalarrangemanget.

I normala fall är februari inte en bra månad för hotellen som räknar antalet gästnätter och de får hoppas på att inte stamgästerna sviker. I år däremot blir februari en riktig toppenmånad.

På hotell Aurum är väntelistan lång, så ringer en gäst återbud så får någon annan plats så en tom säng blir det nog inte i Skellefteå under helgen. Från och med i morgon tisdag så är det så gott som fullt även på Quality hotel Statt Skellefteå.

Hotelldirektör Agneta Jaktland på Best Western Malmia Hotel glädjs åt att Melodifestivalen har kommit till stan:

- Vi har fullt från och med i går. Det är dessutom trevligt för det handlar om långliggare så det blir inte mycket jobb med att bädda och städa för att ge plats åt nya gäster den här veckan säger hon till P4 västerbotten.

Agneta Jaktland ska själv gå med några kunder och titta på Melodifestivalen men kommer att ha svårt att inte följa med i yran:

- Med tanke på att vi ligger här granne med torget och det stora tältet där det ska firas hela veckan så blir det svårt att inte dras med i pulsen.

Det är givetvis alla hjärtans dag också på lördag, som kanske hade inneburit endel uthyrda sängar till folk som ska fira kärleken. Men att hoppas på en hel vecka med full beläggning i februari hör inte till det vanliga.

Mikael Nylén, tillförordnad restaurangchef på Scandic Hotell i Skellefteå är mest orolig för att han inte har koll på alla detaljer:

- Det är mycket att tänka på men väldigt roligt. Det är inte många gånger som vi får så stora arrangemang så det är tur att vi har arrangörsfolk att fråga säger han.

På det så kallade artisthotellet så avslutas melodifestivalveckan

med en efterfest där utskänkningen får pågå till fem på morgonen.