Fortfarande dramatik i skogsbranden i Bygdeå

Det brinner fortfarande vid tvåtiden i två skogsområden utanför Bygdeå. Dels norr om Ösjön, dels i Västervik. Framför allt är det branden i västerviksskogen som ställer till problem för det trettiotal brandmän som deltar i släckningsarbetet.
Det brinner fortfarande vid tvåtiden i två skogsområden utanför Bygdeå. Dels norr om Ösjön, dels i Västervik. Framför allt är det branden i västerviksskogen som ställer till problem för det trettiotal brandmän som deltar i släckningsarbetet. Två helikoptrar används också i arbetet. Ett problem är att det är svårt att få fram vatten till markpersonalen. Tidigare under söndagen har brandmännen varit optimistiska och Christer Björkman, chefsberedskap i Umeå, sa i vår halvtolvsändning att han nu trodde att man hade bränderna under kontroll. Men bara ett par timmar senare kantrade vinden och spred sig ut över den myr som man försökt sätta som gräns för branden i Västervik. - Just nu har vi inte någon fullständig kontroll av branden, sade Christer Björkman till P4 Västerbotten i nyheterna halv två. Men han hade ändå hopp om att återfå kontrollen med hjälp av vattenbombning ovanifrån. Ingen bebyggelse hotas än så länge av branden
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".