Bränderna krävande för brandkårerna

Släckningsarbetet kräver mycket personal och efter den krävande helgen med 70 bränder och samtidigt storbränderna i Bygdeå säger brandchefen i Umeå att personalen inte räcker till så mycket mer.
Per Granlöf från Robertsfors räddningstjänst har i flera dagar arbetar med släckningsarbetet. Det är en stor brand det handlar om. - Det är mycket stort, många jag har pratat med som säger att något större har de inte varit med om, säger Granlöf. Inte heller Claes Cahier, räddningschef i Umeå, har varit med om maken under sina 30 år. Ett sjuttiotal bränder i helgen, och så storbränderna i Bygdeå kräver mycket personal, alla resurser används till bristningsgränsen. - En tredjedel är ju på semester också, vi har gått på den kapacitet vi har så vi har inte mycket mer att ge, säger Claes Cahier. Men korta bränder som är snabbt släckta klarar man ganska många av, det finns 45 brandkårer i området.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".