Storbrand under kontroll - men arbetet fortsätter

Fortfarande arbetar ett stort antal brandmän och hemvärnsmän i skogarna vid Västervik och Ösjön i Bygdeåtrakten. Exakt hur stor yta som brunnit är ännu oklart - men en ungefärlig siffra på 100 hektar har nämnts. Nu koncentrerar man sig på att hindra elden från att sprida sig.
Erik Forsberg är en av skogägarna som finns ute i det som finns kvar av skogen i Västervik. - Skog står ju kvar men rötterna har ju brunnit av, så det är totalförstört, säger han. Det knastrar och ryker i den förkolnade marken på andra sidan det dike och den väg som är en av brandgatorna i skogarna i Västervik och Ösjön i Bygdeå. Ett femtital brandmän och hemvärnsmän bevakar så att inte elden blossar upp igen och sprider sig i den mycket torra marken. Det var i torsdags som en brand först upptäcktes i området - och hemvärnsmannen Göran Svensson är åter på plats sen han vilat några timmar efter en lång natts arbete i den eldhärjade skogen. - Vi fick dra slang så att idag har man ganska ont i armarna. Jag har då haft kramp i armarna i natt men nu är det bara dags, ut igen, säger Göran Svensson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".