Kvinnojour efterlyser långsiktighet

Det finns pengar att söka till stöd för kvinnor som utsätts för våld, tre miljoner ska fördelas i länet via länsstyrelsen. Anki Ferm i Lyckseles kvinnojour anser att med bara ett år framförhållning är det svårt att planera en vettig verksamhet med förebyggande arbete.

Det finns nya pengar att söka till kvinnojourerna och kommunernas arbete för att stödja våldsutsatta kvinnor. Drygt 3 miljoner av totalt 109 miljoner har regeringen fördelat till länet.

Men med ökande arbetslöshet ökar kvinnovåldet och 3 miljoner kan kännas lite. Anki Ferm i Lyckseles kvinnojour säger att kvinnor som lever i en våldsrelation utsätts mer när familjen får ont om pengar på grund av arbetslöshet och utförsäkring.

Hon efterlyser mer långsiktighet från regeringen. Det förbyggande arbetet hinns aldrig med när vi inte vet om vi har pengar nästa år, säger Anki Ferm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".