1 av 2
Lerstenens förslag för kv Mimer Umeå.
2 av 2
Norrviddens förslag för kvarteren Nanna och Mimer och Umeå. Båda förslagen innehåller ett äventyrsbad med 50 meters simbassäng.
Umeå

Inget beslut om badhusprojektet

Det blev inget beslut om vilket alternativ med nytt badhus för centrala Umeå som skall bearbetas vidare. Det kommer att dröja ytterligare ett par månader innan ett sådan beslut tas. De två förslagen innehåller bland annat hotell och shopping respektive seniorboende och företagshus.

Det enda som är fastslaget och som binder båda grupperna av intresserade företag är att det skall finnas en simbassäng som är 50 meter lång och det skall finnas hopptorn.

Hotell och shopping
Lerstenen föreslår utöver ett äventyrsbad på kvarteret Nanna där fotbollsplanen butiker och shopping på de två våningsplanen ovanför badet. 9.000 kvadratmeter shoppingyta närmare bestämt.

Ovanför skall det finnas ett plan med 50 lägenheter kring en stor gemensam takträdgård. Gamla gymnastikhallen kan innehålla till exempel café.

I grannkvarteret Mimer skall ett stort hotell finnas i nuvarande byggnad. Runt om byggs butiker och övriga fyra våningar skall inrymma 90 lägenheter. I projektet ingår också ett parkeringshus med plats för 160 fordon.

Seniorboende och företagshus
Norrvidden föreslår ett simstadion med upplevelsebad med växter, bassänger, broar, vita vattenleder, balkonger, stora bildprojektioner, musik och kvällsöppet.

Ett alternativt seniorboende med 140 bostadslägenheter och en stor vinterträdgård skall inrymmas i nuvarande Mimerskolan.

I västra flygeln till före detta Mimerskolan har man tänkt en hälso- och friskvårdsanläggning i intim med badets rehab-avdelning.

Vidare skall det bli ett företagshus med cirka 275 st arbetsplatser och under mark en parkeringsanläggning med 490 bilplatser.

Reporter Tommy Engman

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".