En vecka utan telefon

Den senaste tidens åskväder orsakade telefonavbrott på många håll i länet. Vargträsk, fem mil söder om Lycksele, har nu väntat sedan i fredags på att få telefonen tillbaka - skandal tycker byinnevånare.
Det är orimligt att vänta så länge, särskilt som området inte har någon mobiltäckning, anser Leif Edlund, som har fastighet i byn. - Det är turistsäsong, massor med turister och ingen kan ringa in eller ut från byn, det tycker jag är en skandal, säger han till P4 Västerbotten. - Skulle det inträffa en olycka finns ingen möjlighet att nå yttervärlden, poängterar Leif Edlund. I Umeådistriktet, som täcker stora delar av länet, har antalet felanmälningar var nio gånger så många som normalt, den senaste tiden, och många abonnenter har fått vänta länge på att få telefonen tillbaka. 43 tekniker jobbar för fullt med att avhjälpa felen, enligt Cia Edlund på Telia Soneras presstjänst, men hon håller med om att det verkar länge att behöva vänta över fem dagar på att få möjligheten att ringa tillbaka. - Det låter inte bra och i det här fallet vet jag att det är olyckliga omständigheter som ligger bakom, säger Cia Edlund. Felaktiga kort har skickats upp till stationen. Det kommer en ny leverens, med rätt kort, och felet beräknas vara avhjälpt under torsdagen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".