Connex skyller på SJ för slitna vagnar

Connex får hård kritik för bland annat slitna vagnar och brist på vatten under turerna mellan Norrbotten och södra Sverige. De omoderna vagnar är de enda som finns att hyra av SJ förklarar Connex Norrlandstrafiks VD som vill att man ska satsa på upprustade vagnar.
En av tågresenärerna har skrivit brev till flera myndigheter och påpekat bristerna. Resenärer har nekats vatten av personalen med motiveringen att det bara får delas ut i nödfall. Olof Eriksson, VD för Connex Norrlandstrafik medger att de under värmeböljan hade lastat för lite vatten, men säger att man nu ser till att lasta ordentligt med vatten på tågen. Vad gäller de slitna vagnarna håller Olof Eriksson, med om att de flesta vagnarna är omoderna. Men han hävdar också att det är de enda vagnarna som står till buds hyra av SJ till Norrlandstrafiken. Han vill att trafikföretagen och SJ gemensamt ska satsa pengar för att renovera tågen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".