Baylan ny partisekreterare för Socialdemokraterna
Baylan ny (S) partisekreterare

Enig partistyrelse valde Ibrahim Baylan

Ibrahim Baylan har valts till Socialdemokraternas partisekreterare, beslutade en enig partistyrelse idag, fredag. ”Mitt tydliga uppdrag från Mona Sahlin är att sätta jobben först”, skriver han i ett pressmeddelande. KG Abramsson (S) partidistriktets ordförande i länet står bakom valet.

KG Abramsson, partidistriktets ordförande, uttalar ett starkt stöd för Baylan som partisekreterare. Ibrahim baylan har enligt KG Abramsson ett gott anseende i partiet och är känd i alla delar av landet. Han har även god facklig förankring och räds inte att ta matchen med sina borgerliga motståndare.

-Med sin bakgrund drivs han av ett rättvisepatos som så väl behövs i en tid när de borgerliga partierna enögt och närmast med kirurgisk precision slaktar välfärdens institutioner i Sverige, det säger KG Abramsson.

Ibrahim Baylan är 36 år och har assyrisk-syriansk bakgrund och kom till Sverige som 10-åring. Baylan växte upp i Botkyrka, flyttade senare till Umeå och studier vid universitetet. 1998 genomförde han en uppmärksammad personvalskampanj men kom inte in i riksdagen.

2004 utsåg Göran Persson Baylan till skolminister. Efter valet 2006 blev han en vanlig riksdagsledamot och satt i utbildningsutskottet. När Mona Sahlin tog över som partiledare blev Baylan ordförande i trafikutskottet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".