Inga pengar till ishallsförslag

Trots förslag på lösningar för ishall eller enklare övertäckt utomhusrink blir det ingen ishall. Och nu är pengarna bortlovade till konsfrusen utomhusbana. - Det måste till nya pengar, säger fritidsnämndens ordförande Christer Lindvall.
Det blir ingen ishall. Fritidsnämnden i Umeå beslutade i går om att istället bygga en konstfrusen isyta på Gammliaområdet. Och det trots att företrädare för Umeå universitet i sista stund önskat att kommunen skulle skjuta på beslutet - och istället utreda möjligheten att bygga ishall i samarbete med hockeyuniversitetet. Ungdomsföreningarna föreslår ett enklare tak över utomhusbanorna på Teg. I och med gårdagens beslut är de 8 miljoner som kommunen haft för nya isytor intecknade. - När det gäller ungdomsishockeys förslag får vi skaffa fram och försöka argumentera till vår sektor som i alla andra frågor, säger Christer Lindvall, fritidsnämndens socialdemokratiske ordförande
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista