Nytt folk lockas till politiken

Genom ''öppna nomineringar'' hoppas Folkpartiet, Centern och Modernaterna i Skellefteå att få fler att lockas till politiken.
11 nykomlingar på sina vallistor för nästa år har Folkpartiet i Skellefteå. Genom öppna nomineringar hoppas både Folkpartiet, Centern och Moderaterna att få nya namn på sina listor för nästa år. I går kväll (28/11) hade Folkpartiet sitt nomineringsmöte. - Vi fick till och med ta in extrastolar på nomineringsmötet för vi var så många. Det är vi definitivt inte vana vid, säger oppositionsrådet Håkan Lindh till P4 västerbotten. Vid de öppna nomineringarna har folk fått föreslå en person som dom tycker skulle passa till politiker. På en av Folkpartiets listor för kommunen hamnade frisören Mahmod Javidi Namin. - Jag hoppas att mina önskemål om större satsningar på åldringsvården ska få genomslag, säger Mahmod Javidi Namin till P4 västerbotten. Centerns och Moderaternas listor väntas bli klara efter nyår.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista