Locket på hos FOI

Nu försöker FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, bringa klarhet i hur den kritiserade Irakresan egentligen gick till. Idag håller man möte för att sammanställa vad man egentligen vet om resan.
Det var en tv-journalist som fått tips om bevis på vapen, och tillsammans med tv-teamet åkte experterna i juni till Irak. Men inte som officiella observatörer utan ackrediterade som journalister, enligt TT. Hans Rehnvall som är informationschef på FOI säger att man nu på förmiddagen ska ha ett möte och ställa samman vad man vet om den här resan. Först efter detta svarar man på fler frågor. Det finns flera oklarheter att diskutera säger Rehnvall, hur den interna informationen fungerat, eller inte fungerat. Och hur förhållandet till mediabolaget varit. Inte heller den chef som beslutat om resan vill kommentera. Åke Sellström är chef för avdelningen för nukleära, biologiska och kemiska vapen i Umeå.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".