Skogsindustrisatsningar i drift

Nu är flera nya saker i drift på Norra Skogsägarnas olika industrier i länet. Det är investeringar på 55 miljoner som påbörjades förra året. Komponentfabriken i Ostvik och Sävar såg är klar och fler investeringar pågår. Nya kap- och hyvellinjer i Ostvik komponentfabrik har kostat cirka 15 Mkr.

Byggnaden som tidigare var såghus har renoverats och byggts ut med nya maskiner. Tillverkningen av olika träkomponenter har blivit effektivare och tar vara på virket bättre.

Sågen i Sävar har fått en ny panna som eldas med bark och försörjer förutom sågen även Sävar samhälle med fjärrvärme. Den nya pannan har ersatt två gamla pannor från 1970-talet, som var hårt slitna och dessutom inte klarade miljökraven. Investeringen på nära 40 Mkr lägger grunden för en fortsatt utveckling av sågen i Sävar, skriver Norra Skogsägarna i ett pressmeddelande.

I Agnäs stolpfabrik har ett nytt spånhus för omkring 1 Mkr byggts. I Kåge såg har två större projekt just dragits igång. Det gäller en ny råsortering och ett nytt timmerintag, med ny barkmaskin. Det blir helt klart till hösten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista