Peter Örn föreslås som ny vd för SR

Sveriges Radios styrelse vill se Peter Örn som ny verkställande direktör för Sveriges Radio. Peter Örn är nu vd för Riksteatern, och har tidigare varit generalsekreterare för Svenska Röda Korset och har varit partisekreterare för Folkpartiet.
Peter Örn har också haft regeringens uppdrag som ordförande för analysgruppen för granskning av Estoniakatastrofen. - Peter Örn var vårt förstahandsval som ny radiochef, säger SR:s styrelseordförande Ove Joanson. Peter är en idémänniska med bred ledarerfarenhet från kulturliv, folkrörelser och politik. Han kommer att bli en tydlig och kraftfull ledare för Sveriges Radio. MBL-förhandlingar har inletts om VD-posten i Sveriges Radio. Joakim Berner var tidigare påtänkt som ny VD för Sveriges Radio och fick två årslöner som ersättning för att han inte fick jobbet. Efter detta har de flesta medlemmarna i Sveriges Radios styrelse bytts ut.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".