"Tråkigt och fegt, Göran"

Statsminister Göran Persson har kritiserat de ministrar som säger nej till EMU. Det har lett till hård kritik mot Persson själv, den som först gick ut var riksdagsledamoten Lena Sandlin-Hedman från Umeå. Hon är besviken på partiets ledare som hon tycker har agerat tråkigt och fegt.
- Först så utkräver han löften av ministrarna som är motståndare till EMU-samarbetet att inte debattera med andra ministrar och inte gå i svaromål med andra ministrar. Men tydligen står det honom själv fritt att raljera över deras åsikter och ställningstaganden och över de som personer, säger Lena Sandlin-Hedman till P4 Västerbotten. Sandlin-Hedman tycker att det är synd att sakargumenten nu kommer i skymundan av en munkavledebatt och oförskämdheter människor emellan. - Människor ska alldeles strax ta ställning till ett av vårt livs viktigaste politiska beslut och så ska man kunna fokusera på sakfrågorna och inte sådant här trams, säger Lena Sandlin-Hedman. Lena Sandlin-Hedman är själv vice ordförande i Socialdemokrater mot EMU. Hon tror inte att vare sig ja- eller nej-sidan vinner eller förlorar på diskussionerna, men att de påverkar synen på Göran Persson och socialdemokraterna. - Jag är jätteorolig för hur vi ska kunna läka såren, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".