Vännäsby

Musikens Hus i nykter regi

I Vännäsby har Musikens Hus fått ny ägare. Det är efter att huset gått i konkurs som möjlighet gavs för IOGT/NTO att ta över huset.

Det är i nykter anda som nu husets verksamheter ska drivas vidare. Dels den egna verksamheten men det räcker inte, utan det behövs mer för att för att huset ska leva upp. Man räknar med att det finns intresse nog för att fylla huset betydligt mer än under de år lokalerna stod under Musikkåren i Vännäs ledning, särskilt efter att verksamheten lämnade Vännäs.

Men visst är alla överens om att Vännäsby inte är den ultimata placeringen för ett hus av det här slaget. Men Björn Hansson säger att till de motionsdanser som finns i huset på söndagarna får man besök från alla kranskommuner, men visst krävs det hårt arbete för att få allt att rulla.

En som redan har flyttat in i ett rum är Janne Jonsson, musikhandlare i Umeå. Han vill utöka sina musikutbildningar som han har i Umeå och ser möjligheterna med Musikens Hus i Vännsby. Även han anser att huset lokalisering kunder vara mer centralt men han tror ändå på att satsningen.

Musikundervisning i alla dess former, dans, ja alla kulturella uttryck kan bli aktuell i lokalen. Framförallt är dans intressant för att Vännäs kommun har lokalbrist för den typen av veksamhet säger Janne Jonsson och hänvisar till ett samtal han haft med Vännäs kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".