Sunnanå besegrade Umeå IK

Ingen trodde nog att Sunnanå skulle vinna igår när de tog emot UIK på hemmaplan, inte ens spelarna själva. Medan Sunnanå gick i glädjerus undrade Umeå IK vad som gick fel.
Åsa Berglund, målvakt i Sunnanå, var kvällens hjälte efter 1-0 matchen. Hon hade inte förväntat sig att hålla nollan mot UIK. - Det här är första nollan i år till och med. Helt underbart, säger Åsa Berglund. Första halvlek var ganska händelselös, varken UIK eller Sunnanå lyckades prestera särskilt mycket, men en minut in i andra halvlek kom det enda målet i matchen. nr 7 i Sunnanå, Anna Bodén stod för det. - Helt underbart, går inte att beskriva, säger hon om segermålet. Hanna Ljungberg sprang ihop med Sunnanås målvakt en bit i andra halvlek och blev liggande ganska länge, men hon reste sig och fortsatte spela matchen ut. Inga mål från den annars så säkra målgöraren, och inga mål heller från lagkaptenen Malin Moström som var besviken efter matchen. - Vi är alldeles för dåliga i dag, på alla håll och kanter. Vi kom inte alls upp till normal standard och då vinner man inte sådana här matcher. Någon förklaring på vad som gick fel har hon inte. Under veckan har det sett bra ut med träningarna. - Det är någonting vi får prata om på nästa träning och se vad vi kan göra åt det, säger Malin Moström, lagkapten i Umeå IK.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".