Smärtklinik hotas av nedläggning

Den privata Smärtkliniken i Umeå står utan avtal med landstinget. Ett mångårigt avtal mellan landstinget och kliniken har inte förnyats och även om det blir ett nytt avtal blir det tidigast om 6 månader. Det kan vara för sent säger ägaren Sherdil Nath som nu inte har många patienter.
Landstinget valde att inte förlänga avtalet med Smärtkliniken som gick ut nu i juni. För patienter som vill fortsätta att besöka smärtkliniken betyder det att alltså att de måste betala hela kostnaden för sina besök själva. Det är det inte många som har råd med. En utredning gjord inom landstinget föreslår att det istället ska satsas mer på rehabilitering. Men Sherdil Nath menar att det han gör, lokaliserar smärtan hos patienter som sen kan opereras är en kunskap som landstinget saknar och den rena smärtlindringen är också viktig. Till hösten ska landstinget diskutera frågan om ett nytt avtal med kliniken. Även om det blir ett nytt avtal blir det tidigast om 6 månader. - Då vet jag inte om den här kliniken ens finns kvar, säger Sherdil Nath. Olle Edblom, centerpartist och vice ordförande i landstingets hälso- och sjukvårdsutskott, säger att landstinget behöver smärtkliniken och att det nog kan bli ett nytt avtal. Anna-Carin Jonsson, socialdemokratisk ordförande i utskottet, är dock inte lika positiv. Hon säger att frågan först måste diskuteras.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".