Inlandsbanan allt mer populär

Det har varit en bra sommar för turistrafiken på Inlandsbanan. Antalet passagerare har ökat med 5-10 procent i år jämfört med samma period ifjol. Det betyder att mellan 21 - 22 000 åkt med inlandsbanan.
Det har varit en bra sommar för turistrafiken på inlandsbanan. Antalet passagerare har ökat med 5-10 procent i år jämfört med samma period ifjol. Det betyder att mellan 21 - 22 000 åkt med inlandsbanan. Ökningen har varit störst på sträckan söder om Östersund, men fortfarande är den populäraste delen den mellan Östersund och Gällivare, det säger Anna Frykman turistansvarig på Inlandsbanan AB. Poulärast i år har varit att åka på egen hand och det gör att man planerar att förlänga säsongen från 6 till 8 veckor nästa år . Intresset för att åka med dom färdiga paket som funnits har inte varit lika stort i år som tidigare. Det hindrar dock inte Inlandsbanan för att satsa vidare på paketresor. En nyhet nästa år är en 8 dagarsresa i samarbete med Hurtigrutten. Resan startar i Mora och går med tåg till Narvik via Gällivare. Sedan hoppar man på Hurtigrutten i Tromsö och via Trondheim slutar resan i Östersund. En resa som Anna Frykman tror ska locka många nya resenärer till inlandsbanan, inte minst tyskar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".