Norsjö volley tackar för sig Foto: Åke Andersson, Norsjö volley
Volleyboll

Norsjös volleydamer drar sig ur Elitserien

Norsjö Volleybollklubb har beslutat att dra sig ur Elitserien efter tre säsonger. Anledningen är att man saknar tillräckligt med spelare från Norsjö med omgivningar, säger ordföranden Ann Bergqvist.

– Vi har byggt våra mål och visioner på att vi ska vara ett norrländskt lag. Nu håller inte det till hösten, då känner vi att nej, vi vill inte köpa in en massa spelare och bygga på det utan vi vill bygga på våra egena produkter, säger Ann Bergqvist, Norsjö volley.

Årets säsong gick bra rent sportsligt för Norsjös volleybolldamer där laget tog sig till slutspel där dock Örebro blev för svåra och vann med 3-1 i matcher i kvartsfinalen.

Även publikt har det gått bra med uppåt 600 personer i sporthallen, men utan egna spelare som vill satsa anser klubben det bättre att dra sig ur elitserien. Men Ann Bergqkvist räknar med att klubben ska ta sig tillbaka till högsta serien.

Kommande säsong kommer laget att spela divison 1.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".