Billig panna till salu

I Sorsele planerar kommunen att sälja sin pannanläggning på sågområdet till japanska Freesia Homes som redan idag äger själva sågen. Företaget vill bara betala en bråkdel av pannans värde - i spån.
När kommunen 1997 köpte pannanläggningen av den tidigare sågägaren var tanken att ordna en gemensam panncentral på industriområdet där sågen ligger. Någon sådan blev det aldrig. Kommunen betalade två och en halv miljon då man för sex år sedan köpte pannanläggningen. Freesia Homes är dock inte beredda att betala mer än knappt 156 tusen kronor. I spån. Spån som kommunen ska elda i värmeverket. Sorseles kommunalråd, socialdemokraten Tor Israelsson tycker ändå att försäljningen är motiverad eftersom kommunen inte har någon användning av pannanläggningen för egen del. Det slutgiltiga beslutet om en försäljning tas av kommunfullmäktige.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".