Icebreakers kom, sågs och segrade

I måndags spelade de i Skellefteå och i går var det Umeås tur att ta emot NHL-proffsen i Icebreakers. Nästan 6 000 personer såg Peter Forsberg och hans proffskamrater besegra Björklöven med 8-3. Men resultatet i matchen är av liten betydelse - det viktiga är att samla in pengar till sjuka barn.
Superkedjan är förenad igen. I två välgörenhetsmatcher har Peter Forsberg, Markus Näslund och Niklas Sundström återupplevt gamla goda tider. - Om ett par år kan det bli spel för oss alla tre i Modo. Det är inte alls omöjligt, säger Markus Näslund till TT. Det var "Foppa" som fick idén till laget Icebreakers. Med sjuka och handikappade barn i tankarna bildade hockeyproffsen från Västernorrland en stiftelse för att samla in pengar och sprida glädje. Mot Björklöven på tisdagen bjöd NHL-stjärnorna dessutom på åtta mål. - Kul match och roligt spel. Björklöven bjöd verkligen upp, konstaterar Markus Näslund i omklädningsrummet efter Icebreakers 8-3-seger mot allsvenskarna från Umeå. I matchen mot Björklöven inledde Markus själv målskyttet när han kvitterade till 1-1. Niklas Sundström avslutade det med sitt 8-3-mål. Peter Forsberg gick mållös från isen men bjöd förstås Umeåpubliken på en massa andra godsaker. Effektivast i det stjärnspäckade Icebreakers var Daniel Sedin som med tre snabba mål ordnade både 4-3, 5-3 och 6-3. Thomas Eriksson/TT
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".