Skogsbolag i kampanj för att förbättra ryktet

Länets största skogsägare, statliga Sveaskog, vill förbättra sina kontakter med övriga samhället. Arbetstillfällen utan att skada naturen för mycket, det stod högst på listan över förväntningarna på bolaget när länsbor fick tycka till.
Sveaskog har startat en kampanj kallad Forum Sveaskog och till Malå igår (onsdag) hade ett 100-tal personer inbjudits för att Sveaskog skulle få höra vad man egentligen tycker om bolaget. Ända sedan statens skogar sköttes av Domänverket har allmännheten haft åsikter om skogsbruket och de stora kalhyggena har förändrat skogarna i inlandet i grunden. Nu är det ett år sedan staten köpte tillbaka de privatiserade delarna av AssiDomän och bildade ett helägt statligt skogsbolag igen. Nya Sveaskog vill skaffa sig ett gott rykte och säger att man vill bli ett föredöme. Man ska vara bäst på miljöhänsynen samtidigt som skogbruket ska ge hög ekonomisk avkastning. Just det hamnade överst på listan över förväntningar när forumdeltagarna i Malå sammanfattade sina åsikter - skapa jobb utan att skada naturen för mycket. Deltagarna var politiker, tjänstemän, företag och organisationer i länet som har med skog och Sveaskog att göra. Stellan Johansson, som är kundansvarig i Västerbotten, är mycket nöjd med intresset för Sveaskog. - Det har varit stor aktivitet och vi har fått in massor av synpunkter, säger han. En sak lovar Stellan Johansson direkt och det är att det ska bli lättare att nå Sveaskogs ansvariga för den som vill diskutera bolagets verksamhet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".