Vilhelmina

E-brev retar vilhelminapolitiker

Ett e-brev fick känslorna att hetta till på kommunfullmäktige i Vilhelmina idag. Johnny Kärkkäinen (KD) blev upprörd över att KG Abramsson (S) visade ett internt brev på storbildsskärm.

Ett e-brev fick känslorna att hetta till på kommunfullmäktige i Vilhelmina idag. Kristdemokraten Johnny Kärkkäinen i Vilhelmina anklagar den socialdemokratiska oppositionen för ojusta metoder i fullmäktigedebatten.

Alliansens irritation uppstod sedan socialdemokraten KG Abramsson på storbildsskärm visat ett inscannat e-brev som Johnny Kärkkäinen skrivit. – Det här är första gången interna mail visas så här och det är beklämmande, säger Johnny Kärkkäinen som även fick stöd av Centerns Maria Kristoffersson.
– Vågar jag skriva till min partigrupp om det riskerar hamna där alla kan se det? undrar Maria Kristoffersson.

Socialdemokraten KG Abramsson anser att det aktuella e-brevet är ett offentligt papper. Innehållet handlade bland annat om hur Kärkkäinen ansåg att alliansen borde hantera de direktiv som förtroendemannautredningen ska göra till nästa val. Debatten i denna fråga blev en timme lång och kom att handla mer om det dåliga sammarbetsklimatet i vilhelminapolitiken än själva sakfrågan.

Örjan Holmberg
orjan.holmberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".